torstai 31. maaliskuuta 2011

Ferdinand

Mustarastas, 2010
Siipi, 2011
Viestintuoja, 2009 (osa)
Ferdinand, kollaasi , 2008

Kuollut punatulkku muovisankossa
Samassa veneessä, 2010


Joskus tuleee piirrettyä lintuaiheinen teos. Ei siis mitään tarkkoja ja hienoja kuvia tyyliin von Wright, jonka linnut takertuvat jähmettyneinä jaloistaan oksaansa  kuin kukat alistettuna biologiseen tarkkailuun.
Lintulauta on lohdun alttari.
Lohtua liikkeen ja rytmin tarkkailussa, irtautumista omista maallisista murheista ja kiireistä katsellessa  nopeita lentopyrähdyksiä, joita ei oikein ehdi  tajuta. Hetkessä nuo kaiken symbolit ovatkin lentäneet tiehensä.
Nythän tosin onkin jo pönttöaika lintujen suhteen, saisipa tehtyä jokaiselle täällä lentelevälle lajille omansa. Oviaukot kahden millin välein.

6 kommenttia:

 1. Nytpä onkin mielenkiintoinen sarja. Tykkään linnuista, miltei kaikista lajeista. Mikä niissä kiehtoo? En osaa sanoa. "Mustarastas" ja "Samassa veneessä" ovat mieluisia. Sarjasta tulee mieleeni tuulahduksia kertomuksesta, jossa Nooa lähetti linnun etsimään maata.
  Haarapääsyjä en ole tänä keväänä vielä nähnyt. Kuinka noita lintuja kupsahtelee siellä noin?

  VastaaPoista
 2. Punatulkkuja on meillä noin 15 kappaleen yhteisö. Yhden taisi viedä säännöllisestä syöttämisestä huolimatta kovat pakkaset, otin sen sisälle kellariin ja syötin ja juotin josta se virkistyi muttei halunnut ulos. Parin päivän päästä se oli kuollut. Olisiko ollut salmonellaa tai jotain .
  Pääsky oli pari vuotta sitten etsinyt pesäpaikkaa saunan eteisestä ja joku oli tietämättään laittanut oven kiinni ja niinpä se myöhemmin löytyi lattialta kuolleena.

  VastaaPoista
 3. Hieno tuo ämpärilintu. Ja ajatus noista oksiintakertujista on jotenkin niin tuttu. Ollut aiemminkin tapetilla tänä talvena.

  VastaaPoista
 4. Sari,sanoit sen talvella paljon hienommin että luontokuvista päätellen linnuille näyttää kasvaneen jalkaan oksa.

  VastaaPoista
 5. Oikeastihan se oli Oskari joka sanoi, lukiessaan siihen ympänkokeeseen. Minä vain varastin hienon sanonnan. Se on vieläkin hieno sanonta. Näytän nämä kuvat huomenna Oskarille.

  VastaaPoista
 6. Linnut on kyllä kiehtovia, ehkä siksi osittain kun ne tietävät jostain enemmän kuin me? Lentämisestä siis, mikä mahtava vapauden tunne olisikaan jos voisi liidellä siivillään kaiken yläpuolella! tosi hienoja nämä kaikki! :)

  VastaaPoista